Laden Evenementen

« Alle evenementen

Jubileumrit Friesland 23 juli 2022: Waterelfstedentocht

23 juli, 09:00 - 17:00

jubileumrit-friesland

In het jubileumjaar doen we alle provincies aan! Op zaterdag 23 juli bezoeken we Friesland: de Waterelfstedentocht. Een bijzondere tocht van 225km langs 11 Friese wateren, fonteinen en steden.

Het is al twee jaar net zo spannend als met de echte ’tocht der tochten’: eindelijk kan deze rit, na twee keer afzeggen, doorgaan! We starten vroeg in Sloten om 9 uur met koffie en suikerbrood, bij Recreatiepark De Jerden Lytse Jerden. Rond 10 uur zal de scheepstoeter klinken voor de start van de tocht der tochten.

Vervolgens doen we Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum, Leeuwarden (normaal de finish maar we hebben er nog geen 11 gehad), Sneek, IJlst en weer Sloten aan.

Voor de elfstedentocht-schaatsers was dit een heel eind, maar voor de 2CV ook, dus de route is zo geschreven dat je makkelijk een stuk of een stukje kan overslaan. Of heb je meer tijd dat je die in een paar dagen rijdt. In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa 2018, hebben alle steden een fontein gekregen. Ook die gaan we langs.

Bij de startplaats op recreatiepark de Jerden is er een veld waar we met elkaar kunnen kamperen. Ook zijn er verschillende huurobjecten. De camping of huurobject zelf bespreken onder vermelding 2CV Club Nederland. Wacht hier niet te lang mee, het is hoogseizoen en vol is vol!

Details:

Datum: 23 juli 2022

Tijdstip: Koffie staat klaar vanaf 9.00 uur. De rit start om 10.00 uur.

Startlocatie: Recreatiepark De Jerden Lytse Jerden 1 8556 XC Sloten.

Eindtijd: Onbekend, Sloten.

Versier je 2CV in het thema van deze rit: misschien win je wel een van de dagprijzen, en doe je mee voor de 30 jaar 2CV Club Trofee. Hoe meer ritten je deelneemt, hoe meer kans op de trofee. De trofee wordt uitgereikt tijdens de laatste rit, de spookslotrit op 22 oktober.

Opgeven

Deelname is voor leden van de 2CV Club Nederland gratis. Voor iedere passagier betaal je € 3,00 p.p.

Ben je geen lid van de 2cv club Nederland, dan vragen we € 6,00 voor de bestuurder (met 2CV, Dyane, Mehari of ander A-type) en voor iedere passagier € 3,00 p.p.

Opgeven voor deze rit kan tot 21 juli. Stuur een mailtje met je lidnummer en aantal personen naar evenementen@2cvclub.nl. Je krijgt altijd een mail terug; zo niet, meld het even.

Gegevens

Datum:
23 juli
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Recreatiepark De Jerden
Lytse Jerden 1
Sloten, 8556 XC Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 juli
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Recreatiepark De Jerden
Lytse Jerden 1
Sloten, 8556 XC Nederland
+ Google Maps