Laden Evenementen

« Alle evenementen

Jubileumrit Zeeland 9 juli 2022: Zee-waterkering

9 juli, 11:00 - 17:00

jubileumrit-zeeland

In het jubileumjaar doen we alle provincies aan! Op zaterdag 9 juli bezoeken we Zeeland: de route voert ons langs veel water, water en nog eens water. Over dijken, smalle weggetjes en kleine dorpen. Het thema is dan ook: Zee-waterkering.

Wij starten bij de Citroën-garage Deux Marjaux in Goes, waar we om 11.00 uur worden ontvangen met een kopje thee of koffie met wat lekkers. Deze garage is gespecialiseerd in 2 CV’tjes. Mocht u nog onderdelen nodig hebben, dat kan hier! Men heeft alle onderdelen aan boord.

Al na een paar kilometer rijd je over het Veerse Meer, een water wat we nog vele malen zullen zien. Wist je dat dit meer is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de beroemde Deltawerken die ons land beschermen tegen overstromingen? Dit 22 km lange meer is een walhalla voor zeilers, sportvissers, en sportduikers.

Hé, daar zien we een molen. Nee niet zo’n modern, lelijk ding van kunststof maar een echte van steen en hout met vijf zolders: graan-, maal-, steen-, lui- en kapzolder. Grote kans dat u dit prachtige exemplaar uit 1873 samen met uw rijdende kleinood op de foto wilt hebben. Even stoppen dus voor een Kodak momentje!

Via schilderachtige, typisch Zeeuwse dorpen met soms niet veel meer dan 350 inwoners volgen wij de weg over het eiland Noord Beveland, het minst bevolkte gebied van Nederland. Hier bevindt u zich op 1 m boven zeeniveau, dus u houdt droge voeten. Uiteindelijk stoten wij op een punt aan de kust van de Noordzee (het kanaal) van waar we Engeland zien liggen (niet echt hoor!, tenzij je haviksogen hebt).

Onze route brengt ons niet naar het centrum van de Deltawerken (Neeltje Jans) maar het staat een ieder vrij om eventjes een kijkje te nemen met een omweg van ca. 8 km. Bij de beroemde Deltawerken kun je keren en de route weer oppakken. Ook hier zeker een Kodak momentje!

Langs vergezichten over het Veerse meer komen wij in één van de mooiste stadjes van Zeeland terecht. Volop gelegenheid om de shoppen, een terrasje te pikken, van een snack of mosselen te genieten samen met een heerlijk drankje.
Als wij onze smaakpapillen hebben geprikkeld , onze magen hebben gevuld voert de route ons opnieuw langs veel water, water en nog eens water. Over dijken, smalle weggetjes en kleine dorpen.

En als het goed is dan zien we elkaar rond 17.00 uur weer bij de 2CV garage les Deux Marjaux voor een afsluitend drankje (op eigen kosten) en een handdruk (kan nu weer) en we wuiven “dag ee” of een hartelijk “saluu of sluut” zoals de Zeeuwen zeggen.

Details:

Datum: 9 juli 2022

Tijdstip: Koffie staat klaar vanaf 11.00 uur. De rit start om 12.00/12.30 uur.

Startlocatie: Citroën-garage Deux Marjaux, Scottweg 33-B, 4462 GS Goes.

Eindtijd: Ongeveer 17.00 uur bij Citroën-garage Deux Marjaux.

Versier je 2CV in het thema van deze rit: misschien win je wel een van de dagprijzen, en doe je mee voor de 30 jaar 2CV Club Trofee. Hoe meer ritten je deelneemt, hoe meer kans op de trofee. De trofee wordt uitgereikt tijdens de laatste rit, de spookslotrit op 22 oktober.

Opgeven

Deelname is voor leden van de 2CV Club Nederland gratis. Voor iedere passagier betaal je € 3,00 p.p.

Ben je geen lid van de 2cv club Nederland, dan vragen we € 6,00 voor de bestuurder (met 2CV, Dyane, Mehari of ander A-type) en voor iedere passagier € 3,00 p.p.

Opgeven voor deze rit kan tot 7 juli. Stuur een mailtje met je lidnummer en aantal personen naar evenementen@2cvclub.nl. Je krijgt altijd een mail terug; zo niet, meld het even.

Gegevens

Datum:
9 juli
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Citroën-garage Deux Marjaux
Scottweg 33-B
Goes, 4462 GS Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
9 juli
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Citroën-garage Deux Marjaux
Scottweg 33-B
Goes, 4462 GS Nederland
+ Google Maps