Laden Activiteiten

« Alle evenementen

Openingsrit “Geef de vrijheid door”

14 maart, 10:00 - 17:00

openingsrit 2cv club nederland

De seizoensopener staat in het teken van 75 jaar bevrijding en heeft als thema: Geef de vrijheid door. In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We doen tijdens deze rit verschillende locaties aan waar voor onze vrijheid is gevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We rijden via markante plekken en kleine wegen van Dieren naar het eindpunt: ons “clubhuis’’ in Ederveen. Daar kunnen we nog gezellig samen zijn.

De rit gaat langs plekken van de slag om Arnhem. Er zijn herinneringsplekken en monumenten die bekeken kunnen worden. Ook is er gelegenheid een museum te bezoeken (denk aan de museumjaarkaart). Verder komen we langs diverse plaatsen waar je wat kunt eten, even de benen kunt strekken of een korte wandeling kunt maken. Een andere themalocatie die we aandoen is het 5 Mei Plein in Wageningen, met Hotel De Wereld waar op 5 mei 1945 onderhandeld werd over de overgave van de Duitse troepen in Nederland.

Wanneer we in vrijheid deze rit rijden is het goed te vieren dat we sinds 1945 weer in die vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan.

We rekenen op een mooie opkomst van deze knaller van een seizoensopener. Kom met je 2CV, Dyane, besteleend, kitcar of ander A-type!

Aanmelden

Meedoen aan deze rit kan door je vóór 8 maart op te geven via evenementen@2cvclub.nl. Vermeld in de e-mail je naam, het aantal meerijders en de namen van de meerijders, je auto (type) en je lidmaatschapsnummer. Deelnemen aan deze rit is gratis voor leden (auto+bestuurder). Extra passagiers kosten 2,50 p.p.

Geen lid? Geen probleem! Je bent van harte welkom. We vragen dan wel een kleine vergoeding van 5 euro per auto+bestuurder en 2,50 voor iedere passagier.

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Dieren
Nederland + Google Maps

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

2CV Club Nederland

Locatie

Dieren
Nederland + Google Maps