dyane club Op zoek naar een club voor je Dyane? De 2CV Club Nederland is een landelijke, levendige club voor liefhebbers van de Dyane, Mehari, 2CV en andere A-typen. Ontmoeten, genieten en sleutelen; dáár draait het om bij onze voitures.

Binnen de 2CV Club Nederland is er volop ruimte voor verhalen delen, ritten rijden en elkaar helpen. Daarbij is er aandacht voor alle ‘zuster’modellen: Dyane, Mehari, bestel-Eend (AK350, AK400), Acadiane, Ami’s en kitcars zoals de Burton en de Lomax. Al deze modellen zijn te classificeren als de ‘A-types’ van Citroën, met het beroemde ladder-chassis en luchtgekoelde tweecilinder boxermotor.

dyane clubClubhonk en magazijn centraal in het land

De 2CV Club Nederland is de grootste A-type-gerelateerde vereniging in Nederland. We hebben een clubhonk in Ederveen waar je een gezellige bar, het onderdelenmagazijn en sleutelruimte vindt. In ons magazijn hebben we nagenoeg alles op voorraad.

Het clubhonk is iedere eerste en derde zaterdag van de maand open van 10.00-15.00 uur, met enige uitzonderingen (check de agenda met evenementen). Kom langs voor een (gratis) kop koffie, technisch advies, onderdelen of gewoon een gezellige ontmoeting met andere 2CV-liefhebbers. Ook als je geen lid bent ben je van harte welkom. Er is altijd sleutelhulp aanwezig om mee te kijken naar een probleem.

In onderstaande video krijg je een rondleiding door ons magazijn.

Zuidoost-Drenthe oldtimerrit Citroen 2CV

Onze club organiseert veel evenementen en ritten in binnen- en buitenland.

Activiteiten, evenementen en meer

We organiseren veel verschillende activiteiten: ritten, kampeerweekenden, de befaamde Eendcolleges en nog veel meer. Kijk daarvoor op onze evenementenpagina. Daarnaast hebben we een eigen magazine ‘Wijzer” dat zes keer per jaar verschijnt.

Onze historie

De 2CV Club Nederland is opgericht op 5 september 1992 door een groep jonge Utrechtenaren als sleutelclub onder de naam 2CV 4 & 6 club. Clublidnummer 1, Gerrit-Jan Pelt, is nog steeds trots lid van de club. In 2005 is de clubnaam gewijzigd omdat de club geen andere A-types of 2CV-gerelateerde auto’s wil uitsluiten. Het formele doel van toen en nu is “het in stand houden van de Citroën 2CV in de meest algemene zin van het woord”. We hebben ruim 600 leden.

Lid worden

Wil je lid worden? De 2CV Club Nederland is een levendige club met verschillende activiteiten voor bezitters en liefhebbers van de Citroën 2CV, Dyane, Ami 6/8, Mehari, AZU, AK, Acadiane, kitcars, etc. Omdat de 2CV (de Lelijke Eend), mensen uit alle hoeken van onze samenleving aanspreekt, zie je binnen de club een grote variatie aan mensen. Van de purist, de kitcar-eigenaar tot de zelf(ver)bouwer. Gezamenlijk delen we onze liefde voor de 2CV en soortgenoten!