Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Koffieklets: Lezing The Winter Trial (over hoe een standaard 2CV 2e werd tussen serieuze rallywagens)

Datum: 19 mei 2018, 11:00 - 15:00

Evenement Navigatie

Op 19 mei houdt Niko Bloemendal een lezing over The Winter Trial waar hij met een 2CV aan mee deed. Het wordt een boeiend en indrukwekkend verslag, met foto’s en filmpjes over hoe een standaard 2CV een tweede plaats weet te bemachtigen in de Challenge-klasse, tussen de professionele rallywagens. Een unieke prestatie! Nog geen enkele andere voorwiel-aangedreven auto is zo hoog geëindigd, laat staan met zo weinig pk’s.

The Winter Trial is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij historische voertuigen een week lang een rally rijden door een aantal besneeuwde landen. De route is vooral gesitueerd in bergachtig gebied met haarspeldbochten, steile beklimmingen en vooral bij voorkeur erg veel sneeuw en ijs.

The Winter Trial is een regelmatigheidsrally die je rijdt met een rijder plus navigator. Je krijgt speciale rally- en GP- apparatuur mee aan boord van de (professionele) organisatie. Er zijn twee klassen om in te strijden. De Trial klasse, die naast een hogere snelheid en meer afstand ook nog 2 avondetappes heeft. En de Challenge klasse, waar Niko met navigator Joost aan meedeed.

In de lezing ga je vooral veel verhalen zien over hoe de 2CV zich staande hield. Het is bijna niet te beschrijven hoe leuk het is om voluit te gaan met een auto als de 2CV. Om precies te voelen waar je de grip verliest, hoe ja maximaal probeert te rijden met 29pk. Je over ijs heen rijdt alsof het er niet ligt. Hoe de auto glijdt en glibbert en je de neus de goede kant op weet te sturen. Hoe de auto op volle snelheid door diepe sneeuw heen kan rijden en je de ene Volvo en BMW na de andere in haalt. Hoe je de controle bijna kwijt bent, maar toch het juiste spoor weet te volgen.

Gegevens

Datum:
19 mei 2018
Tijd:
11:00 - 15:00
Evenement Categorie: