Wijzer

Wijzer

Zes keer per jaar een magazine boordevol 2CV-beleving op je deurmat

Ons magazine ‘Wijzer’ valt zes keer per jaar op de deurmat van de leden. In het blad staan artikelen over techniek, verslagen van ritten, verhalen over bijzondere Eenden of de avonturen die leden hebben meegemaakt, veel foto’s en ook verschillende advertenties.

Kopij en deadline

Heb je een verslag van een rit? Of een technische tips en adviezen die je wilt delen? Heb je iets moois, leuks, geks of misschien zelfs verdrietigs meegemaakt met je 2CV en levert dat een mooi verhaal op? Alle artikelen waarin de 2CV, Dyane, Mehari, etc. centraal staat, zijn welkom. Mail jouw verhaal naar ln.bulcvc2obfsctd@eitcader.

De deadline voor het inleveren van kopij staat altijd vermeld in het colofon op pagina 2 van de Wijzer: houd rekening met deze deadline.

Aantal woorden en foto’s

Een doorsnee artikel (1 pagina) heeft 200-400 woorden. Gebruik maximaal 600-700 woorden voor een artikel van 2 pagina’s. Heel graag met een foto en zorg dan dat deze foto apart wordt meegezonden in een zo groot mogelijk formaat (dus niet in het Word-bestand of via Whatsapp, maar als losse bijlage). Dat is nodig om het mooi te laten drukken. Stuur ook maximaal een handvol (1-5) foto’s mee! Maak hier zelf keuzes in, zodat wij als redactie niet door een berg foto’s hoeven te spitten. Dus geen 5 foto’s meesturen (“zoek maar een mooie uit”) bij een artikel van 200 woorden.

N.B. Gebruik alléén eigengemaakte foto’s; foto’s van anderen (‘gevonden op internet’) mogen we niet plaatsen in verband met auteursrecht. We gaan er van uit dat aangeleverde foto’s vrij van rechten zijn. Mochten we een schadevergoeding moeten betalen aan een belanghebbende partij vanwege geschonden auteursrecht, dan zullen we deze op jou moeten verhalen.

Vaak is het handig om van tevoren met ons overleg te hebben voordat je een artikel inlevert, om teleurstelling te voorkomen.

Snaveltjes

Heb je een 2CV te koop, of iets anders 2CV-gerelateerd? Plaats dan een Snaveltje (gratis voor leden). Stuur je beschrijving in 150 woorden en een goede foto naar de redactie.

Richtlijnen redactie

We kunnen niet garanderen dat ieder stuk in de Wijzer geplaatst wordt. We beoordelen ieder stuk op toepasselijkheid voor de vereniging of de 2CV in het algemeen, taal, lengte en ruimte in de Wijzer/website/andere kanalen.

Het kan ook zijn dat een artikel niet gelijk geplaatst kan worden. Heeft een stuk urgentie of een beperkte houdbaarheid, wees dan op tijd met inleveren en/of licht de redactie lang van tevoren in.

De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud.

De redactie houdt zich het recht voor om binnengekomen stukken te weigeren, redigeren of in te korten. Redigeren houdt in dat we taalcorrecties toepassen, teksten inkorten als deze te lang zijn, de opzet van teksten aanpassen om bijvoorbeeld een boodschap duidelijker over te laten komen, een tekst aan fatsoensnormen te laten voldoen zodat deze voldoet aan elementaire regels van fatsoen en respect voor anderen, of verschillende binnengekomen stukken samenvoegen als deze over hetzelfde onderwerp gaan.

Hierbij letten we er natuurlijk op dat de inhoud van het stuk overeind blijft. Aanpassingen overleggen we niet met de auteur van het binnengekomen stuk, tenzij er sprake is van een aanzienlijke ingreep in het originele stuk.

Wij geven als redactie geen feedback over binnengekomen teksten. Wij reageren alleen als we een tekst niet plaatsen met de daarbij behorende reden, als we vragen hebben over het artikel, of aanvullende informatie nodig hebben.