Wijzer

Clubblad WijzerClubblad ‘Wijzer’ valt zes keer per jaar op de deurmat van onze leden. In het blad staan artikelen over techniek, verslagen van ritten, verhalen over bijzondere Eenden of de avonturen die leden hebben meegemaakt, veel foto’s en ook verschillende advertenties.

Kopij?

Technische tips en adviezen die je wilt delen? Of heb je iets moois, leuks, geks of misschien zelfs verdrietigs meegemaakt met je 2CV en levert dat een mooi verhaal op? Alle artikelen waarin de Eend centraal staat, zijn welkom.

Mail jouw verhaal naar redactie@2cvclub.nl. Een doorsnee artikel heeft 200-400 woorden. Gebruik maximaal 600-700 woorden voor een artikel van 2 pagina’s. Heel graag met een foto en zorg dan dat deze foto apart wordt meegezonden in een zo groot mogelijk formaat (dus niet in het Word-bestand of via Whatsapp, maar als losse bijlage). Dat is nodig om het mooi te laten drukken. De redactie moet soms wel een artikel inkorten, om te zorgen dat alles blijft passen in de Wijzer.

Snaveltjes

Heb je een 2CV te koop, of iets anders 2CV-gerelateerd? Plaats dan een Snaveltje (gratis voor leden). Stuur je beschrijving in 150 woorden en een goede foto naar de redactie.

Richtlijnen redactie

We kunnen niet garanderen dat ieder stuk in de Wijzer geplaatst wordt. We beoordelen ieder stuk op toepasselijkheid voor de vereniging of de 2CV in het algemeen, taal, lengte en ruimte in de Wijzer/website/andere kanalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een artikel niet gelijk geplaatst kan worden. Heeft een stuk urgentie of een beperkte houdbaarheid, wees dan op tijd met inleveren en/of licht de redactie lang van tevoren in. De redactie is ook niet aansprakelijk voor de inhoud.

De redactie houdt zich het recht voor om binnengekomen stukken te weigeren, redigeren of in te korten. Redigeren houdt in dat we taalcorrecties toepassen, teksten inkorten als deze te lang zijn, de opzet van teksten aanpassen om bijvoorbeeld een boodschap duidelijker over te laten komen, een tekst aan fatsoensnormen te laten voldoen zodat deze voldoet aan elementaire regels van fatsoen en respect voor anderen, of verschillende binnengekomen stukken samenvoegen als deze over hetzelfde onderwerp gaan.

Hierbij letten we er natuurlijk op dat de inhoud van het stuk overeind blijft. Aanpassingen overleggen we niet met de auteur van het binnengekomen stuk, tenzij er sprake is van een aanzienlijke ingreep in het originele stuk. Wij geven als redactie nooit feedback over binnengekomen teksten. Wij geven alleen door als we een tekst niet plaatsen met de daarbij behorende reden.