Club

Club

Een landelijke club voor bezitters en liefhebbers van de Citroën 2CV

We zijn een landelijke, levendige club met verschillende activiteiten voor bezitters en liefhebbers van de Citroën 2CV (‘Deux Chevaux’ of ‘Lelijke Eend’) en aanverwanten.

Onze club wordt ook wel eens de meest gezellige en actieve Eendenclub genoemd. Onze bijna 700 leden zijn bovendien erg divers; van (eeuwige) student, doe-het-zelver tot herintredende 2CV-rijder. 

Wie is er lid?

Omdat de Eend mensen uit alle hoeken van onze samenleving aanspreekt zie je binnen de club een grote variatie aan mensen. Van de liefhebber tot de bezitter, van de purist tot de kitcar-eigenaar, en van de poetsers tot de zelf(ver)bouwers. Gezamenlijk delen we onze liefde voor de Eend!

De vereniging staat ook open voor hen die (nog) geen 2CV hebben, en ook voor hen die een 2CV-afgeleide hebben: Dyane, Mehari, bestel-Eend (AK350, AK400), Acadiane, Ami’s en kitcars zoals de Burton en de Lomax. Al deze modellen zijn te classificeren als de ‘A-types’ van Citroën, met het beroemde ladder-chassis en luchtgekoelde tweecilinder boxermotor.

Wil je meer weten over het lidmaatschap van onze club? We leggen je graag uit wie we zijn en wat we doen.

We organiseren veel verschillende activiteiten: ritten, kampeerweekenden, de befaamde Eendcolleges en nog veel meer. Kijk daarvoor op onze agenda.

Clubhonk in Ederveen

In het clubhonk in Ederveen vind je een gezellige bar, het onderdelenmagazijn en sleutelruimte. Het clubhonk is iedere eerste en derde zaterdag van de maand open van 10.00-15.00 uur, met enige uitzonderingen (check de agenda met evenementen). Kom langs voor een (gratis) kop koffie, technisch advies, onderdelen of gewoon een gezellige ontmoeting met andere 2CV-liefhebbers.

Onze historie

De 2CV Club Nederland is opgericht op 5 september 1992 door een groep jonge Utrechtenaren als sleutelclub onder de naam 2CV 4 & 6 club. Clublidnummer 1, Gerrit-Jan Pelt, is nog steeds trots lid van de club. In 2005 is de clubnaam gewijzigd omdat de club geen andere 2CV-types of 2CV-gerelateerde auto’s wil uitsluiten. Het formele doel van toen en nu is “het in stand houden van de Citroën 2CV in de meest algemene zin van het woord”.

De club handelt volgens verenigingsstatuten en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40482614.

Statuten, huishoudelijk reglement en privacy-reglement

Op zoek naar de statuten, het huishoudelijk reglement en het privacy-reglement? Je vindt ze hier: