Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Zuidoost-Drentherit

Datum: 25 mei, 11:00 - 17:00

Evenement Navigatie

Op 25 mei maken we een mooie tocht door het zuidoost Drentse land. Een stukje Nederland dat zo mooi is en zoveel geschiedenis met zich meedraagt. We starten in de vestingstad Coevorden, waar we jullie hopelijk in grote getale verwelkomen.

Startpunt garage Stroeve Monierweg 1 te Coevorden

Startpunt garage Stroeve Monierweg 1 te Coevorden

Coevorden is de enige stad van Drenthe met een eigen kasteel. Het is ontstaan bij een doorwaadbare plaats in het moeras. Zo’n plaats heet in het Oudsaksisch een ‘voorde’, en zo is de naam Coevorden ontstaan. Tussen alle veenmoerassen vormde deze voorde een strategisch punt op de doorgangsroute van Friesland en Groningen tot ver in Duitsland.

Coevorden heeft een rijke historie die terug gaat in de tijd van de Bisschop van Munster. Tevens is Coevorden de eerste stad die werd aangesloten op het aardgasnet in ons land.

Na Coevorden laten we u het rijke land van Zuid oost Drenthe beleven. Wat is hier niet vandaan gekomen? Om te beginnen turf, vervolgens aardolie en later gas. Ons land is er rijk aan geworden en wij in dit deel van Nederland hebben er ook van geprofiteerd. Bijvoorbeeld Schoonebeek: een vindplaats van turf en niet rijk. Later vestigde de Nederlandse Aardolie Maatschappij zich er en werd er werk gecreëerd en kwamen er betere wegen.

Wij bezoeken de dorpen Gees en Dalen beiden met een rijke landbouwhistorie. En wat dachten jullie van zandwegen en keien paden? Ja ja, die zijn er ook nog. Met als hoogtepunt een bezoek aan een molen in Aalden waar wij de tijd van toen zullen gaan beleven op bijzondere wijze.

Eindpunt is het marktplein in hartje Dalen. Hier is tevens de gelegenheid tot het nuttigen van een eenden menu tegen speciale prijs.

Eindpunt is het marktplein in hartje Dalen. Hier is tevens de gelegenheid tot het nuttigen van een eenden menu tegen speciale prijs.

Kortom teveel om op te noemen.

Aan het einde van de rit is er een mogelijkheid deel te nemen tegen gereduceerd tarief rond de 16 euro aan een Citroen-eendenmaaltijd. Deze zal op de eindplaats Dalen plaatsvinden. Hiervan volgt nader bericht.

Tevens is er een mogelijkheid om gezamenlijk te kamperen op Minicamping Estelle (zie hieronder)!

De start zal plaatsvinden bij Citroen-garage Stroeve in Coevorden, Monierweg 1. Je bent welkom vanaf 11.00 uur.

Meedoen aan deze rit kan door je vóór 22 mei 2019 op te geven bij evenementen@2cvclub.nl. Vermeld in de e-mail je naam, het aantal meerijders en de namen van de meerijders, je auto (type) en je lidmaatschapsnummer. Deelnemen aan deze rit is gratis voor leden (auto+bestuurder). Voor iedere bijrijder of passagier vragen we 2,50 euro.

Geen lid? Geen probleem! Je bent van harte welkom. We vragen dan wel een kleine vergoeding van 5 euro per auto+bestuurder en 2,50 voor iedere extra passagier.

En als je gaat kamperen: het aantal nachten dat je blijft. WEL ZELF DE CAMPING BESPREKEN!

Blijf je kamperen? Neem dan contact op met:
Minicamping Estelle
Alex, Mirjam, Joep, Estelle en Elsemiek Assen
Veenschapsweg 33
7741 NK Steenwijksmoer (Drenthe)
Er is daar ook een leuke trekkershut te huur. De camping moet je ZELF bespreken onder vermelding van 2CV club Nederland.

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Citroen-garage Stroeve
Monierweg 1
Coevorden, 7741 KV Nederland
+ Google Maps