Heerlijke kastelentocht
Verslagen

Heerlijke kastelentocht

Start bij Kasteel Doorwerth, einde bij het kasteel van ‘s Heerenbergh. Een fijne route langs de mooiste kastelen van Gelderland. Maar liefst 36 Eenden reden mee en halverwege de rit ging menig dakje open.

Bij Kasteel Doorwerth kun je een prima kop koffie drinken, een goede start van de rit van deze dag. Zo rond half 11 reden 36 Eendjes volgens de Friese Methode richting Arnhem. Die Friese Methode betekent dat er een vaste kop- en laatste rijder is en de tweede Eend steeds ‘de weg wijst’, door bij een afslag met de neus in de goede richting stil te gaan staan. Als de stoet voorbij is, dan sluit die tweede Eend aan, net voor de laatste rijder. Op die manier raakt niemand de weg kwijt en rij je fikse stukken in een lange ‘sliert van Eenden’ wat er natuurlijk vrolijk en kleurig uit ziet.
Bij Arnhem ging de tocht naar Kasteel Roosendaal om vervolgens over de Posbank naar de Steeg te rijden waar het voor velen (van de ICCCR 2016) bekende kasteel Middachten staat. Rijden over de Posbank is een ‘rondje Frankrijk’ vanwege de haarspeldbochten en vergezichten. Mooi!
Via Ellecom, Dieren, Leuvenheim en Lochem arriveerden alle Eendjes bij het kasteel van Vorden waar de lunch werd genoten. De zon scheen nog niet volop, maar het was toch goed toeven op het terras! De huisgemaakte kippensoep was heerlijk; daar was de kip duidelijk niet over heen gevlogen maar, samen met wat andere kippen, in geplonsd.
In Doetinchem hebben we Kasteel Slangenburg bekeken: dat heeft wel wat weg van Middachten. De zon kreeg steeds meer kracht, dus menig dakje werd open gerold. Heerlijk, voorjaar!
Het eindpunt was in ‘s Heerenbergh, waar we na een rit van bijna 100 kilometer arriveerden om voldaan op het mooie terras neer te ploffen van het kasteel van ‘s Heerenbergh.
Prachtige rit, heerlijk weer, snorrende Eendjes en fijn gezelschap. Meer is er niet nodig voor een fijne vakantiedag.

Dank aan Miranda en Geert voor de organisatie!

Foto’s: Manon Merckens.

Recente verslagen