Parijs … wat was het FAN-TAS-TISCH!
Verslagen

Parijs … wat was het FAN-TAS-TISCH!

We zijn met 42 2CV’s naar Parijs gereden. Het was geweldig.

19, 20 en 21 oktober (en velen nog 22 oktober) zijn we in Parijs geweest. Reden: het 25-jarig bestaan van de club en een bezoek aan het Conservatoire Citroen. Het waren drie (of vier) geweldige dagen. Velen van ons waren nog niet in Frankrijk geweest met hun Franse autootje. Vooral op de heenweg was het prachtig weer en wat is het dan fijn om over Franse binnenwegen met open dakje te rijden! Sommigen van ons waren bang voor pech … maar iedere 2CV snorde er vrolijk op los. Jong en oud is meegegaan en samen hebben we het gewoon goed gehad. Een kort verslagje (in Wijzer volgt er meer!)

Het hotel: luxe en droog kamperen, want dat is overnachten in een F1-hotel. Net als rijden in een 2CV, geen enkele luxe, back to basic.
Vrijdag bezoek aan het Conservatoire. Ook als je geen Frans sprak, was de inleiding best te volgen want de medewerker van het museum sprak extra langzaam en duidelijk. Prachtige en minder prachtige Citroens bewonderd.
‘s Avonds heerlijk gegeten met z’n allen en dat was heel erg goed verzorgd en buitengewoon gezellig.
Zaterdag het klapstuk: met z’n allen Parijs in. Natuurlijk raak je elkaar dan meteen kwijt, maar daar hadden we een oplossing voor: allemaal naar de Arc de Triomph en net zolang rondjes rijden totdat de laatste Eend ook was aangesloten. Wow, dat was echt heel bijzonder, om zo met z’n allen te rijden.
De toeristen maakten meer foto’s van ons dan van de Arc.
Toen op naar de Eifeltoren om daar (op een plein voor bussen met de toren op de achtergrond) een foto te maken van alle 2CV ‘s op een rij. Hier zag het direct zwart van de toeristen die bleven fotograferen.
Daarna deed ieder zijn of haar eigen ding: naar huis of nog in Parijs blijven.
Nu genieten alle Parijsgangers nog na.

 

 

Recente verslagen