Verslag grensoverschrijdend weekend
Verslagen

Verslag grensoverschrijdend weekend

Grensoverschrijdend kampeerweekend Teutoburgerwald 2016.
– een prachtig verhaal door Leo van Rijen –

We keken er al weken naar uit. Eindelijk de vouwwagen weer klaarmaken en pakken, maar ja, wat te doen … Het weer werd maar slechter en slechter, met zelfs winterse beelden in het noorden des lands, die er niet om logen.

Ik had niet echt het idee het af te blazen, maar toch mijn bedenkingen over het aantal medereizigers, dus een berichtje gestuurd naar Menno na een afmelding gezien te hebben op Facebook (en terecht want als je in je eentje in een tentje ligt bij vrieskou is dat voorwaar geen sinecure en met kapotte auto’s kun je al helemaal niet op weg).

Ik vond prompt een voicemailberichtje (telefoon opnemen is vaak niet aan mij besteed!) Van Menno: ”Leo, het gaat gewoon door en als je niet wilt, komen we je halen” ..haha!

Met Piet (Leo’s broer, webredactie) overlegd en we gingen er voor, maar … toch nog even daags vooraf naar Blokker getogen en een heuse elektrische deken gekocht. (‘t Was wel winterartikel maar er lag er nog een in het magazijn, dus huppakee in the pocket, die deken)

Na een B&B voor de eerste nacht samen met Dick & Gijsje (want er kampeerde dus toen niemand die eerste nacht in Wapenveld) en een erg leuke avond bij Menno & Daisy thuis (ik heb hierover nog een leuke anekdote, maar die bewaar ik voor later), reisden we de volgende dag af naar Duitsland

Bij aankomst werden we zowaar echt door een eendenfamilie welkom geheten aan de ingang van de camping. Een teken aan de wand, dat kan niet anders.

Nou mensen, die deken was een schot in de roos. Ofschoon het weer erheen redelijk was, lagen we de eerste nacht in Duitsland met een sjaal over onze hoofden met -3 graden en de deken op turbo 4, nog in onze vouwwagen te bibberen (watjes eigenlijk hè, die 65 plussers!)

Gevolg: dagen last gehad van kapotte lippen, maar dat zal wel aan mijn persoonlijke conditie gelegen hebben denk ik.

heel koud koud

(Foto’s Christ Goossens)

Een klein, wat uitgedund, maar leuk gezelschap van die-hards heeft een paar erg leuke dagen gehad. Niets moest, alles mocht. Leuke dingen gedaan, lekker samen gekookt en gegeten en mooie dingen bekeken in de omgeving. Het was goed toeven in de partytent met Marijke & Peer, Menno, Daisy en Sepp, Dick & Gijsje, Christ & Therry en Piet & ondergetekende. (Jonge, Christ die schobeler hakt erin zeg!)

Ook de nieuwe vlaggen even getest. Zagen er schitterend uit!

grensvlaggen

(Foto’s Leo van Rijen)

En, waar is waar, het was af en toe slikken (zonder spuiten), gezien de huidige ontwikkelingen in de club, maar we hebben ons denk ik allemaal erg goed gehouden en laten we hopen dat het volgende Grensoverschrijdend weekend en andere activiteiten, weer zijn zonder deze ietwat ”Donkere wolken”

Wij hadden dit in ieder geval niet willen missen. Nog dank aan alle mede-wintersporters op deze trip en de organisatoren voor deze trip

Groeten
Leo van Rijen

Recente verslagen