Eendenclub

Eendenclub

Op zoek naar een Eendenclub? De 2CV Club Nederland is een landelijke, levendige club voor liefhebbers van de Citroën 2CV (‘Deux Chevaux’ of ‘Lelijke Eend’).

De Lelijke Eend brengt al ruim 70 jaar mensen samen. Eerst de Franse boeren met hun koopwaar, later ook stedelingen en studenten. Iedereen, van arm tot rijk. De 2CV is een icoon die altijd voor een glimlach zorgt. Zelf sleutelen, dakje open bij mooi weer, knus tegen elkaar aan op de voorbank: wie heeft er geen goede herinnering aan?

Clubhonk en magazijn centraal in het land

De eendenclub (officieel: 2CV Club Nederland) is de grootste 2CV-vereniging in Nederland. We hebben een clubhonk in Ederveen waar je een gezellige bar, het onderdelenmagazijn en sleutelruimte vindt. In ons magazijn hebben we nagenoeg alles voor een complete Eend op voorraad. Ook voor andere A-typen (Dyane, Ami, Mehari, etc.) ben je van harte welkom. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom. Er is altijd sleutelhulp aanwezig om mee te kijken naar een probleem.

Het clubhonk is iedere eerste en derde zaterdag van de maand open van 10.00-15.00 uur, met enige uitzonderingen (check de agenda met evenementen). Kom langs voor een (gratis) kop koffie, technisch advies, onderdelen of gewoon een gezellige ontmoeting met andere 2CV-liefhebbers.

In onderstaande video komen drie van onze leden aan het woord.

De Eendenclub

Zuidoost-Drenthe oldtimerrit Citroen 2CV
Onze eendenclub organiseert veel evenementen en ritten in binnen- en buitenland.

Ontmoeten, genieten en sleutelen; dáár draait het om bij de Lelijke Eend. Binnen de 2CV Club Nederland is er volop ruimte voor verhalen delen, ritten rijden en elkaar helpen.

Maar er is niet alleen aandacht voor de Lelijke Eend, je kunt ook lid worden als je interesse uitgaat naar de ‘zuster’modellen: Dyane, Mehari, bestel-Eend (AK350, AK400), Acadiane, Ami’s en kitcars zoals de Burton en de Lomax. Al deze modellen zijn te classificeren als de ‘A-types’ van Citroën, met het beroemde ladder-chassis en luchtgekoelde tweecilinder boxermotor.

Activiteiten, evenementen en meer

We organiseren veel verschillende activiteiten: ritten, kampeerweekenden, de befaamde Eendcolleges en nog veel meer. Kijk daarvoor op onze agenda. Daarnaast hebben we een eigen magazine ‘Wijzer” dat zes keer per jaar verschijnt.

Onze historie

De 2CV Club Nederland is opgericht op 5 september 1992 door een groep jonge Utrechtenaren als sleutelclub onder de naam 2CV 4 & 6 club. Clublidnummer 1, Gerrit-Jan Pelt, is nog steeds trots lid van de club. In 2005 is de clubnaam gewijzigd omdat de club geen andere 2CV-types of 2CV-gerelateerde auto’s wil uitsluiten. Het formele doel van toen en nu is “het in stand houden van de Citroën 2CV in de meest algemene zin van het woord”. We hebben ruim 600 leden.

Lid worden van de Eendenclub

Wil je lid worden van de Eendenclub? De 2CV Club Nederland is een levendige club met verschillende activiteiten voor bezitters en liefhebbers van de Citroën 2CV, Dyane, Ami 6/8, Mehari, AZU, AK, Acadiane, kitcars, etc. Omdat de 2CV (de Lelijke Eend), mensen uit alle hoeken van onze samenleving aanspreekt, zie je binnen de club een grote variatie aan mensen. Van de purist, de kitcar-eigenaar tot de zelf(ver)bouwer. Gezamenlijk delen we onze liefde voor de 2CV en soortgenoten! De club telt ruim 500 leden.