Provincie-overschrijdende-toerrit
Verslagen

Provincie-overschrijdende-toerrit

Zaterdag 26 mei togen we met open dakje richting het zonovergoten Schaijk. Daar hadden Theo, Mark en Thijs van de Ven een werkelijk schitterend tocht uitgezet door de mooie omgeving van Noord Brabant en Gelderland.

Om 11 uur stonden er al verschillende Eenden, uiteindelijk in totaal 35 stuks. Het was al snel druk bij het startpunt. Dat uurtje voordat een tocht begint is altijd heel gezellig, even bijkletsen met iedereen onder het genot van koffie met iets lekkers.

Om 12 uur zijn de meesten gaan rijden. Verharde en onverharde paden, grotere en kleinere wegen, mooie dorpjes, dijken, weilanden en bos. Onderweg kwamen we regelmatig andere deelnemers tegen. Wij hebben heerlijk met een aantal in de schaduw van grote bomen naast de kerk van Leur zitten picknicken. Daarna weer doorgereden. Na de oversteek met een pontje kwamen we langs een plaatselijke bierbrouwerij met terras. Daar hebben we een heerlijk glas koel bier/fris gedronken op de mooie tocht, het warme weer en onze gezamenlijke passie.

Weer terug in Schaijk zijn er een aantal mensen nog blijven eten, anderen vervolgden hun route richting huis.

Het was leuk om weer oude bekenden te zien en ik hoop van harte dat zij ook net zo genoten hebben van de rit als wij dat hebben gedaan!

Els Slootweg

Recente verslagen