Ge-wel-dig clubweekend!
Verslagen

Ge-wel-dig clubweekend!

Onze club bestaat 25 jaar en dat hebben we feestelijk gevierd tijdens ons clubweekend op camping de Lievelinge bij Vuren. Lenie schreef een verslag.

 

Vrijdag 8 september, zaterdag 9 september en zondag 10 september.

Kinderen uit school gehaald en op naar de camping. Niet met de eend, die wilde niet zwemmen met dit weer. De nattigheid kwam met bakken uit de lucht. Met als gevolg dat we het idee hadden dat we naar het buitenland moesten. In plaats van 45 minuten hebben we 2 uur en 45 minuten over de rit gedaan. Tot groot verdriet van de kinderen, ahum, hebben we onderweg bij de Mac.gegeten Eindelijk op de camping aangekomen, Harm opgezocht. Die zat met iedereen die er al was aan het diner in het restaurant.
De tent voor mij en de kids stond al wel, maar de bedden en alles moest er nog in, dus direct aan de slag. Toen dat gedaan was nog wat gegeten en gedronken, daarna de tent in en heerlijk slapen. Het slaapt best op het geluid van de stortbuien op de tent. Onze tent was van boven af wel waterdicht, maar in de ochtend merkte we dat het water toch aardig over de vloer naar binnen was gekomen
Gelukkig had ik een stapel oude kranten en kartonnen dozen meegenomen. Deze in onze eigenste privé vijver gegooid, een paar big shoppers er op voor de droge voeten. Probleem opgelost. Op naar het ontbijt. Het bestuur had geregeld dat dit in het restaurant voor ons klaar stond, lekker warm en droog.
Een heerlijk begin van de dag. Voor de kinderen hadden we van alles meegesleurd om ze te vermaken. Maar zoals kinderen zijn, hadden ze ons natuurlijk niet nodig. Ze hadden elkaar en een paar kinderen van de camping al heel snel gevonden. Ze vermaakte zich opperbest, met geleende skelters, de bolderkarren, tafeltennissen met een voetbal. En het mooiste spel was volgens mij, kijken hoe diep de plassen waren en hoe nat en vies kunnen we worden?
Tussen de middag kwamen ze langs om met het gourmetstel pannenkoekjes te bakken. Nou jaaa, bakken? Daar hadden ze geen tijd voor. Ze hadden het geluk dat er een geduldige opa mee was. Die bakte de pannenkoekjes. En de kids kwamen af en toe langs om ze op te eten hahaha.
Later op de middag hebben nog een paar kinderen en een volwassen kind een t-shirt versierd. De andere volwassen kinderen maakten een kletspraatje en deden hun best om de nieuwe lamp voor het clubhuis te versieren.

Na een heerlijke bbq en een hele gezellige avond met fijne warme vuurtjes (waar werd getest hoe snel een blikje kon smelten), weer heerlijk het bedje in.
Zondag was het droog en hebben we onder de luifel een lekker ontbijtbuffet gehad. Ook nu waren de kids weer heel snel weg. Langzaamaan begon iedereen met het afbreken van de slaaponderkomens. Nu kwamen we er achter dat het onder de tenten en hier en daar er in, het toch wel heeeeeel erg vochtig was geworden.
Alles opgeruimd,de camping afgezocht naar de kids en ze nog gevonden ook! Ze zich laten omkleden in schone droge kleding. Nog wat bedankjes, praatjes, omhelzingen hier en daar, gezwaai en luid: ‘Tot volgende week!’ geroepen en daarna op huis aan.

Ondanks alle regen, de wat lage temperaturen hebben we werkelijk een heel gezellig en fijn weekend gehad.
Hier kunnen we op teren tot het volgende clubweekeinde. Wat ons betreft weer met de kinderen. Die van ons vroegen direct of ze dan weer mee mochten.
Heerlijk toch!

Foto’s Harm van Beek, Kees Rutten, Trudy van Straten en Els Slootweg.

Recente verslagen