Gluren bij de buren
Verslagen

Gluren bij de buren

Op 22 april reden we een rit die door Piet en Ingrid de Koning was uitgezet. Gluren bij de buren hadden zij de rit genoemd.

Met deze buren werden onze Oosterburen bedoeld en het gebeurt niet vaak dat een clubrit door het buitenland voert. De start was bij Garage Pasman in Dedemsvaart: Iwan Pasman heeft de rit gesponsord door te zorgen voor koffie, thee en Drenthse Stoet (krentenbrood) en ook onderweg was er koffie, thee en meer verkrijgbaar.

Vanuit Dedemsvaart reden we over allerlei binnenwegen naar Duitsland waar we via de Emlichheimerstrasse en de Vechtalstrasse een ‘Muhle’ (molen) zagen die kon worden bezichtigd. Ondanks dat het gebied waardoor we reden, heel dicht bij Nederland licht, is het toch ‘echt buitenland’. De wegen en huizen zijn net anders. We hebben veel mooie landerijen gezien en steeds weer gespeurd naar bordjes met namen als ‘Uelsenerstrasse’ en ‘Erholungspark’. We zijn regelmatig verkeerd gereden en we waren natuurlijk niet de enige, want ritten die je volgens een uitgeschreven route rijdt, leveren altijd gepuzzel op. Het is en blijft hilarisch om 2CV’s in tegengestelde richting te ontmoeten: wie rijdt nu de juiste route? En het maakte allemaal niks uit, want zoals Piet bij aanvang zei: ‘Jullie hebben alle tijd, dus haast je niet!’.
Alle lunchrooms of restaurantjes die we onderweg tegenkwamen, waren dicht. Dat was maar goed ook, alles dicht, want er stond een geweldige barbecue te wachten bij terugkomst en gelukkig was de zon ook goed doorgebroken.

Een dagje vakantie met dank aan Piet en Ingrid!

Foto’s Christ Goossens en Ingrid de Koning

Recente verslagen