Verslag rit Noord-Holland-Noord
Verslagen

Verslag rit Noord-Holland-Noord

Dakje open, hoedje op tegen de zon: we rijden deze zomerse zondag door de kop van Noord-Holland.

Dat was de aankondiging van de rit van vandaag, zondag 3 juli. De voorspellingen waren lange tijd niet best, meerdere Eendrijders werden op de weg naar Warmenhuizen getroffen door een enorme hoosbui … maar: YES! daar scheen de zon, de dakjes konden open, het was van begin tot eind een prachtige en typische Hollands zomerse dag.
In Warmenhuizen werden we gastvrij ontvangen door Kees Bos en Jos en Aafke Hoogendoorn. Er was koffie, thee, appeltaart (lekker!) en er waren de prachtige oude Citroëns die Kees bezit. Behalve die auto’s werd ook de schuur uitgebreid bewonderd (‘Zo! Ik wou dat ik zo’n schuur had’)
Er reden maar liefst 47 Eenden mee en we vormden een forse stoet over de dijkjes van Noord Holland. Ons was beloofd dat de vis bij Viscentre ‘t Wad heel vers en erg lekker zouden zijn. Dat klopte als een bus.
De Eendencollectie van Erwin Groen in Garage Groenewoud was de kers op de taart van deze rit. Wat een prachtige exemplaren. Als je er (nog) niet geweest bent: meer dan de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.
De rit eindigde bij restaurant de Rijd aan het water, waar we bootjes bewonderden en op het terras, want het weer bleef mooi, een drankje namen.
Een heerlijke rit!

Kian Sijnstra (9 jaar en zoon van Harry en Wendy) heeft de hele dag foto’s gemaakt. Met een zeer goed oog voor detail! Zie de mooie reportage hieronder:

Recente verslagen